Blog

APRIL 2017

25/04
Update over het broedseizoen van de Brusselse Slechtvalken: vervolg
De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Laken is sinds zeker 2011 de thuis van een slechtvalkkoppel. Vorig jaar draaide het nesten uit op een mislukking. Een eerste wijfje legde vier eieren, maar werd vervolgens verjaagd door een ander wijfje dat geringd werd in Nederland. De exacte geboorteplaats van deze valk konden we nog niet achterhalen, want de code op haar ring is nog niet helemaal ontcijferd.
21/04
Het laatste nieuws van de Brusselse Slechtvalken
In deze blog gaan we langs bij de twaalf Slechtvalkkoppels die we monitoren in Brussel, nu de kuikens in de kathedraal tien dagen oud zijn.
18/04
Wat is er gebeurd in Sint-Pieters-Woluwe?
In enkele uren tijd is het koppel slechtvalken in Sint-Pieters-Woluwe zijn jongen verloren. Mannetje en wijfje deden nog moeite om de twee resterende eieren uit te broeden, maar veel kans dat die nog uitkomen is er niet.
14/04
Komt dat zien!
De Slechtvalken via streaming observeren is goed, maar ze « in het echt » komen observeren is nog beter!
13/04
Hoe onderscheid je een mannetje van een wijfje?
Het verschil tussen een mannelijke en een vrouwelijke Slechtvalk is subtiel. Laten we onze verrekijker erbij nemen!
12/04
Verrassing in Ukkel!
Het koppel Slechtvalken in Ukkel, in de klokkentoren van de Sint-Jobkerk, zijn de nieuwkomers in het observatienetwerk van valken in Brussel.
11/04
En toen waren ze met twee!
Vandaag zijn de eerste twee valkjes op de kathedraal uit hun ei gekomen.
10/04
Het eerste eitje begint uit te komen op de kathedraal!
We hebben er niet lang op moeten wachten: een eerste valkje is bezig uit het ei te komen op de top van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in hartje Brussel.
05/04
Nieuwe vlucht
Twaalf koppels Slechtvalken hebben zich sinds jaren in Brussel gesetteld. Dat is uniek! Daarom hebben we een waar cameranetwerk opgezet zodat iedereen de slechtvalkenfamilies tegelijkertijd én in nog een betere resolutie kan observeren. Deze lente hebben maar liefst drie nesten een webcam!
Top